diumenge, 14 de juliol de 2013

SALVACIÓN O ENCUENTRO

Maria té temps, ja ha començat les vacances i aprofita per llegir i rellegir llibres, textos, contes, històries que li han arribat, unes via Internet i altres que ja fa temps ha recollit i seleccionat
Té un molt bon amic, bé, ella sap que és molt més que un amic. Entre ells, a través de llargues converses via Internet i també enviant-se contes i històries, ha nascut una connexió molt profunda i intensa. Viu lluny i encara no s'han conegut físicament, ara Maria sent que es coneixen molt i molt. Fins i tot, entre ells hi ha un lligam màgic i misteriós, ple d'estranyes coincidències, i en aquests moments de canvi, dubte i replantejament vital que tant ell com ella estan vivint, s'han fet molt de costat. Nota que l'Univers i la força que el mou, l'Amor, han estat treballant àrduament per tal que es trobin en el moment adequat, quan els dos més es necessiten i estan preparats per mirar-se i reconèixer-se

Sap que entre ells, han nascut sentiments molt vius i molts macos, i no vol ni deixar-los passar ni tampoc forçar-los. Els vol deixar fluir, que vagin agafant el seu ritme
Puja, de bon matí, a la Muntanya dels Set Vents. Aquest si que és un lloc ben especial i ple d’energia, va pensant na Maria, amb la carpeta plena dels darrers escrits que li han arribat. Sempre bufa un vent o un altre. I la sensació de pau i serenitat l'inunda quan s’asseu en el tronc d’un vell arbre partit en una nit de tempesta, ja fa molts i molts anys. La ment se li buida de sorolls i pensaments absurds i pot concentrar-se realment en allò que creu és important i val la pena.... sobretot en sentir-se del tot, sentir el dolor i sentir l’amor, sentir, sentir amb plena llibertat i sinceritat

Quan arriba, seu i beu aigua. Tanca els ulls, respira amb profunditat i nota que  tota ella es posa en harmonia amb l’Univers. I que una sensació de vida, d’estar molt viva, l'omple. Agafa l’escrit que li ha arribat fa tan sols unes hores, i comença a llegir

“Bon dia, Maria.
Mira, simplement vull enviar-te un text que he trobat per Internet. És de Bucay, ja saps, el psicòleg argentí tan famós, i a mi m’ha agradat força. Estic molt d’acord amb tot el que posa. Tu que en trobes?
Ja deus estar de vacances, així que a veure si contestes ben aviat. Ja saps quant m’agrada rebre les teves respostes, omplen molt el meu temps ple de soletat actualment

Una abraçada

Alex.


“Amarse con los ojos abiertos:  SALVACIÓN O ENCUENTRO

Estar en pareja ayuda a nuestro crecimiento personal. A ser mejores personas, a conocernos más.
La relación suma.
Por eso vale la pena.
Vale... la PENA (es decir, vale penar por ella).
Vale el sufrimiento que genera.
Vale el dolor con el que tendremos que enfrentarnos.
Y todo eso es valioso porque cuando lo atravesamos, ya no somos los mismos, hemos crecido, somos más conscientes, nos sentimos más plenos.
PERO: La pareja no nos salva de nada, no debería salvarnos de nada.
Muchas personas buscan pareja como medio para resolver sus problemas. Creen que una relación íntima los va a curar de sus angustias, de su aburrimiento, de su falta de sentido. Esperan que una pareja llene sus huecos. ¡Qué terrible error!
Cuando elijo a alguien como pareja con estas expectativas, termino inevitablemente odiando a la persona que no me da lo que yo esperaba.
¿Y después? Después quizás busque a otra, y a otra, y a otra... o tal vez decida pasarme la vida quejándome de mi suerte.

La propuesta es resolver mi propia vida sin esperar que nadie lo haga por mí.
La propuesta es, también, no intentar resolverle la vida al otro, sino encontrar a otro para poder hacer un proyecto juntos, para pasarlo bien, para crecer, para divertirnos, pero no para que me resuelva la vida.
Pensar que el amor nos salvará, que resolverá todos nuestros problemas y nos proporcionará un continuo estado de dicha o seguridad, sólo nos mantiene atascados en fantasías e ilusiones y debilita el auténtico poder del amor, que es transformarnos. Y nada es más esclarecedor que estar con otro desde ese lugar, nada es más extraordinario que sentir la propia transformación al lado de la persona amada.
En vez de buscar refugio en una relación, podríamos aceptar su poder de despertarnos en aquellas zonas en que estamos dormidos y donde evitamos el contacto desnudo y directo con la vida: la virtud de ponernos en movimiento hacia adelante mostrándonos con claridad en qué aspecto debemos crecer.
Para que nuestras relaciones prosperen, es menester que las veamos de otra manera: como una serie de oportunidades para ampliar nuestra conciencia, descubrir una verdad más profunda y volvernos humanos en un sentido más pleno.
Y cuando me convierto en un ser completo, que no necesita de otro para sobrevivir, seguramente voy a encontrar a alguien completo con quien compartir lo que tengo y lo que él tiene.
Ése es, de hecho, el sentido de la pareja. No la salvación, sino el encuentro.
O mejor dicho, los encuentros:
Yo contigo.
Tú conmigo.
Yo conmigo.
Tú contigo.
Nosotros, con el mundo.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada